Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Onvergetelijk! Heb gezien, gehoord, geluisterd, bewonderd. Bewonderenswaardige hommage. Zo mag en zal Toon er altijd blijven!

Boudewijn Sondervan

Tweemaal naar deze prachtige ode aan één der grootsten in zijn genre, Toon Hermans, gaan kijken. Een lach, een traan.. . “Toon-waardig” deze voorstelling. Mooie verhalen. En dan … een zingende nachtegaal.

André Tassin

 

Ik ben in Carré  geweest, tranen van ontroering, prachtig. Ik ging weer helemaal terug in die tijd. Honderd maal dank.

Inge Mariam

 

Heb de voorstelling in Carré gezien!! Lissa Meyvis was voor mij een openbaring!!!!

Jan Visser

Samen met mijn ouders zag ik de voorstelling in Bierbeek vorig seizoen en we waren alle drie heel erg onder de indruk. Echt een prachtige avond. De cd zal een mooie herinnering zijn daaraan.

Hilde Stas

 

Beste Lissa,
Een paar dagen geleden keek ik op TV een herhaling van het Gala 100jaar Toon Hermans. Mijn opa en oma en vader en moeder waren grote fan van Toon. Ik was meer benieuwd naar het optreden van Freek de Jonge. Maar na ruim een half uur trad er een jonge dame op in een mooie rode jurk. Twee liedjes van Toon werden verpakt op een manier zoals ik nog nooit gehoord heb. Perfecte timing, gevoelig, indrukwekkend. Vooral het nummer “Lieverd” past perfect bij de zangeres !!! Maar “Lente me” vond ik nog indrukwekkender!!! Nog nooit had ik dit nummer zo vol van intimiteit gehoord. Op YouTube kijk ik nu ieder dag naar deze 2 nummers van jou.
Lissa, bedankt, je bent een geweldige zangeres, je hebt er een Nederlandse fan bij !!!!

Arjan van den Berg

Mijn complimenten voor uw voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans”! Ik heb laatst in het Chassé Theater te Breda zo ontzettend genoten van uw voorstelling dat ik inmiddels nogmaals kaarten heb gekocht voor de voorstelling in februari te Antwerpen.

Dirk Brauers

Dag Lissa, na het zien van jou in In de schaduw van Toon heb ik veel van jou gezien en gehoord. Ik wil je bedanken voor het vele moois waarvan ik zo geniet. Respect!

Harri M. Vermunt


Voorstelling was prachtig. CD is geweldig. TOP!!!

Anja Schilp

Dag Lissa, ik zag u net op televisie zingen in het programma “100 jaar Toon”. Ik ben een fan van uw gezang. Een meer dan prachtige stem heeft u.

Edwin Thissen

Was prachtig. . .  De afwisseling tussen het verhaal over zijn leven en de prachtige stem van Lissa die de liedjes weer tot leven bracht. Lente me … zo mooi.

Rita Van Dorsselaer

Dag Lissa en Herman en alle andere medewerkers,
Jullie allemaal hebben er voor gezorgd dat ik drie keer met vrienden zo intens genoten heb van jullie voorstelling. En iedere keer hebben jullie er weer voor gezorgd dat ik ontroerd raakte. En dan nu de laatste voorstellingen in jullie bijzonder Fakkeltheater. Voor het nieuwe jaar, gezondheid en veel vrolijke noten.

Maria Timmers

Als rechtgeaarde Toonfans willen we heel graag op de hoogte gehouden worden van alles wat het wel en wee van Toon betreft! Prachtig was de show met Lissa Meyvis. Wat een stem!!!! In één woord onovertreffelijk!!

John & Maria Maesen

Lissa, wat moet jij een gelukkige vrouw zijn met zo’n prachtige stem. Ik kon mijn emoties afgelopen vrijdag in Leeuwarden maar net de baas blijven. Alle nummers zijn bijzonder maar Lente me en Lieverd zijn zo mooi, daar gaan mij tranen dan heerlijk. Eén ding had ik helemaal geweldig gevonden: om samen met Toon zijn liedjes te horen zingen. Je had het makkelijk gekund zonder veel repetities want daar was Toon goed in. Lissa, je hebt mij met je schitterende cd ontzettend blij gemaakt ( slagroom op het toetje).

Jacob de Vries

Lieverd  Lissa,
Wat een mooie liedjes van een man, die zijn publiek een aantal uren zorgeloos kon maken, die zijn publiek zo mooi kon bespelen met zijn perfecte ‘’timing”. Wat een mooie stem heb jij en wat heb jij deze liedjes van de meester prachtig gezongen. Alle lof ook voor de vertelling van Herman van Hove, telkens gevolgd door weer zo’n mooi lied.

Jan Laenen

Wij hebben alweer enorm genoten van de voorstelling in Zwolle; ik voor de derde keer en mijn vriend voor de tweede keer. Het zit zo allemachtig mooi uitgebalanceerd in elkaar en je gaat – merkte ik alweer – werkelijk door alle denkbare emoties heen.  Misschien geldt dat voor mij nog meer dan voor anderen omdat ik een tijdje zo dicht bij dat vuur heb gezeten. Soms is het werkelijk heftig, maar vooral goed en heel erg mooi gemaakt en gedaan. Wij zaten nogal vooraan, het enthousiasme rond ons en achter ons golfde voelbaar voorbij in jullie richting. En dank aan allemaal voor een prachtige avond waarna ook wij met een grote glimlach op het gelaat huiswaarts togen.

Ida Schrijver, archivaris Toon Hermans

Dank voor de zeer mooie intieme en goed gebrachte  voorstelling in Rotterdam die ons zeer blij heeft gemaakt,een hele dag lang al!

Kurt Defrancq

Mijn vrouw en ik hebben we jullie aan ‘t werk gezien in de Arenberg met jullie ongeëvenaarde voorstelling “In de schaduw van Toon”. Zoals er filegolven zijn, zo kreeg ik toen kippenvelgolven…

Fred Janssen

Begint Herman Van Hove eenmaal  te vertellen over zijn vriendschap en samenwerking met Toon Hermans, dan houdt bij bijna niet meer op. “Toon heeft mijn leven veranderd”, vertelt hij. “Dat ik zijn manager en vriend mocht worden, heeft mij zo veel moois gebracht. Onze voorstelling is een eerbetoon aan hem”. Zijn Vlaamse tongval, zijn haast theatrale lichaamstaal en zijn manier van formuleren, met de pretlichtjes in zijn ogen, maakt dat de rol van verteller hem goed past. Ook als hij over Toons moeilijke karaktertrekken spreekt, blijft zijn toon licht en liefdevol.

Marit Versteeg, De Gooi- en Eemlander

Een voorstelling vervuld van liefde
Op zondag 29 oktober 2017 was de Nederlandse première van In de schaduw van Toon Hermans, een eerbetoon aan Toon Hermans in Theater de Veste in Delft en MusicalNieuws was daarbij aanwezig. Herman Van Hove vertelt met warme stem over de samenwerking met Toon Hermans en het wordt niet alleen een verheerlijking, hij meldt ook hoe Toon hard en onredelijk kon zijn, maar ook deze kant wordt met warmte verteld. Deze hommage wordt regelmatig onderbroken door bekende liedjes van Toon Hermans gezongen door Lissa Meyvis, met haar prachtige kraakzuivere fragiele stem, een bijzonder mooie verschijning in haar prachtige jurk. Ze zingt de liedjes ingetogen, maar zo mooi. Ze wordt begeleid door een fantastisch spelende band die mooie arrangementen heeft gemaakt bij de liedjes. Meyvis zingt de liedjes zoals Toon ze nooit zelf had kunnen zingen, ontroerend mooi. Het is een warme voorstelling, door de boeiende verteller, door de prachtige stem van Lissa en door de mooie teksten van Toon die er voor zorgen dat we allemaal vervuld van hoe belangrijk de liefde is de zaal verlaten.

MusicalNieuws

Eerder dit jaar genoten we al van de voorstelling. Dit najaar gaan we weer. Er is al zoveel over gezegd en geschreven. Het is allemaal waar. De prachtige liedjes van Toon worden zonder er allerlei poespas bij te verzinnen op hoog niveau gezongen en gespeeld. De warme stem van Herman is het cement tussen de stenen: Lissa en het ensemble van Pol. Chapeau !!!

Ger Peeters

Lissa, je bent een prachttalent. Mooier kan niet, kristaller kan niet…

Jan van Boxel

Dag Lissa, vorig weekend hoorde ik je in het Beauforthuis de liedjes van Toon Hermans ontzettend mooi vertolken. Daarvoor wil ik je – nog eens – bedanken. Vooral bij jouw uitvoering van ‘Lente me’ ben ik elke keer tot tranen geroerd.

Helma van der Mijl

 

Het was prachtig een week geleden in het Beauforthuis!

Henny Keizer – de Graaf

Dag Lissa, ik heb vorig weekend in het Beauforthuis zeer genoten van jouw vertolking van de liedjes van Toon. Vooral het liedje Lieverd zit steeds in mijn hoofd. Ik zing in een koor en heb zangles en zou graag Lieverd willen zingen voor mezelf. Is de muziek ook beschikbaar van dit liedje?

Hellen van Gessel

We mochten zondagmiddag van een waanzinnig mooie voorstelling genieten in ’t Beauforthuis, om stil van te worden!! Compliment!!

Caspar & Annette Moolenaar

In de schaduw van Toon Hermans zondag in het Beauforthuis te Austerlitz: waanzinnig optreden, werkelijk alles klopte. Het geluid was prachtig in balans (iets wat zo vaak mis is bij live optredens), de intieme sfeer van het Beauforthuis, de prachtige stem van Lissa met het Vlaamse accent dat een en ander aan beleving nog versterkte. Ik heb meerdere keren met de tranen in mijn ogen geluisterd.

Peter Kerstholt

Ik heb de voorstelling gezien in Genk en we gaan in december naar Lanaken. Nooit eerder heb ik zo een waardig eerbetoon gezien aan Toon als deze voorstelling.

Peter Haex

Ha Herman & Lissa, nogmaals bedankt voor de prachtige show gister, Jasper en ik hebben ervan genoten!

Gemma Hermans, kleindochter Toon

Magisch…
Was het Herman die de verhalen over Toon zo beklijvend bracht?
Was het Lissa die met haar hemelse stem het publiek zó beroerde?
Was het Pol en zijn band die de pannen van het dak speelden?
Of was het het Beaufortkerkje, de plek die zoveel herinneringen aan Toon oproept?
Magisch, dat was het écht… alsof de meester zelve van daarboven de regie in handen had.

Anne Chantraine

Luisterend naar de cd zitten we nog na te genieten van de prachtige voorstelling op 21 oktober 2017 in het Beauforthuis in Austerlitz. We zijn vaste bezoekers van dit theater maar hebben ons nooit gerealiseerd dat dit theater zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in het werk van Toon. Dit maakte de voorstelling extra bijzonder. Geweldig gezongen door Lissa, prachtig verteld door Herman. Het spel van Benny Ludemann was ontroerend om te zien. Complimenten ook voor de muziekarrangementen, in het bijzonder voor het spel van Pol Vanfleteren. Al met al met recht een “warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans”.

Bert Rook

 Ik heb de voorstelling in Carré gezien, het was prachtig en ontroerend.

Alice Antonia Mariam

Prachtig, zo vol liefde gezongen door Lissa Meyvis!

Toos Arts

 Vorig jaar in Carré mogen zien, weergaloos mooi.

Sjoerdje Degraaf

 Wonderschone vertolking.

Lien Braaf

Prachtige voorstelling. Ontroerend gezongen.

Ingeborg Moerkamp

Vooral Lieverd ontroerend mooi en het had niet beter gezongen kunnen worden dan door Lissa. Prachtig!

Pauline Brouwer – Hettema

Zó wonderwondermooi, de opname van Lente me met Lissa Meyvis en Benny Ludemann in Carré. Beter kan een herfstige zondagavond niet worden.

Claude Montrieux

Toon was nog nooit met zo’n prachtige geschoolde stem gezongen als door Lissa Meyvis.

Cees Oosterom

Het was schitterend. Drie keer gezien en ik ga een vierde keer…

Annick Verhaeghe

Lente me op de NekkaNacht. Wat een geweldige zangeres, wat een poëtische tekst, wat een hemelse begeleiding.

Paul Matterne

 

Zo innig! Zo wonderlijk! Zo dichtbij! Altijd! Lissa (schat!) en jij, Benny Ludemann (volhardende in ’t zalig herinneren), heerlijk dat jullie op deze wijze die enige bewonderenswaardige Toon voort doen leven. Dank! Tuurlijk zou dit nooit tot stand zijn gekomen, toch niet op deze wijze, in de schaduw van Toon: Herman van Hove. Bij-zonder. Dicht-bij. Bewonder!

Boudewijn Sondervan

Lissa, dit is één van de mooiste nummers in Nederland. Lente me. Ik zeg het niet snel. JEZUS ! ! ! Wat breng jij het nummer mooi ten gehore, bij meneer Hermans krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Bij jou heb ik dat ook gekregen, omdat het gaat om de passie waarmee iemand het nummer brengt. Lissa bedankt voor deze mooie versie. x x x x

Richard Jonkman

Beste mevrouw Meyvis, een paar dagen geleden heb ik de cd Lieverd ontvangen en ik ben zeer verheugd. Ik ben een enorme fan van Toon Hermans en heb zijn liedjes al vaker door anderen horen zingen en dacht dan altijd, nee, dat moet Toon zelf doen. Echter…..nu hoor ik dat naast Toon alleen u deze mag zingen. U hebt precies die juiste stem daarvoor, helder, lief, jong en ik hoor dezelfde intentie als bij Toon zelf. Prachtig, ik word er helemaal blij van, zeker in deze huidige onrustige veeleisende maatschappij, als tegenwicht. Ook vind ik daar helemaal bij passen dat u er niet commercieel mee om gaat en er nog zo’n persoonlijk briefje aan toevoegt. Ga vooral met uw stem verder want die hebben we nodig!!

Marie-Louise Geenen

Intussen is jullie schitterend opgenomen live album vlot geleverd Fijn!!! Maar vooral, wat mij betreft, vind ik de opnamekwaliteit schitterend. Zeer mooi uitgebalanceerd, fris en luchtig, fragiel en verfijnd dynamisch geheel met Lissa’s stem in het middelpunt. Ik ben een veeleisend muziekbeluisteraar (ook zelf muzikant). Wij hebben een live concert in Dendermonde bijgewoond. Was ontroerend mooi, met een traantje en een lach. Diezelfde sfeer vind ik terug op de cd. Zo kunnen wij nog lang nagenieten van jullie muzikale realisatie ‘Lieverd!’

Adelin Sluiter

Ik was enkele maanden geleden, samen met mijn vrouw, op jullie optreden in Leuven. Ik had voor aanvang wat gemengde gevoelens, omdat ik schrik had dat het mooie beeld dat ik van Toon Hermans had, misschien wat zou kunnen worden aangetast. Maar ik kan zeggen dat zowel mijn vrouw als ik een fantastisch gevoelen aan die avond hebben overgehouden. Ik heb gelachen en geweend. En dat laatste gebeurt me zelden. Ook de manier waarop Lissa zijn liederen bracht, overtrof onze verwachtingen ruimschoots. Hartelijk dank voor die prachtige avond.

Johnny Vandikkelen

Schoonheid kan troosten; prachtig, mooi, zachtjes overweldigd worden, dank je Lissa en Toon.

Jan van Boxsel

Lieve(rd) Lissa,vandaag heb ik jouw cd ontvangen en direct geluisterd.Het is ongelooflijk hoe jouw prachtige stem mij op één cd zowel vrolijk maakt als weet te ontroeren. Met heel veel plezier heb ik geluisterd en ik kan je verzekeren nog heel vaak met hetzelfde plezier te zullen luisteren. Graag spreek ik de hoop uit dat na deze cd nog vele zullen volgen en, vooral, dat heel veel mensen hiervan kunnen genieten.

Fer Moerland

Niets is mooier dan het schenken van deze cd! (Nou ja, uitgezonderd het beluisteren natuurlijk…)

Jan Blaauw

Lissa ontroert met liedjes van Toon
Kippenvel van ontroering als de Vlaamse sopraan Lissa Meyvis in prachtig Limburgs dialect Wo is de snjee van Toon Hermans zingt. Oké, enig chauvinisme is ons even niet vreemd, maar haar mooie ingetogen versie is wel één van de hoogtepunten op het album Lieverd, live opgenomen tijdens de voorstelling In de schaduw van Toon Hermans in de Arenbergschouwburg (Antwerpen) en Carré (Amsterdam). Met haar zonnige stem neemt ze de mooiste luisterliedjes van de Sittardse komiek onder handen. En dat op een zeer geslaagde manier, zoals het melancholie Café Biljart. Haar kraakheldere stem geeft een nieuwe dimensie aan Lente me, misschien wel het mooiste lied van Toon. En de meester ziet vanuit de hemel dat het goed is.

★★★★☆
Peter van de Berg,
Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad

Beste Lissa, enkele dagen geleden je cd ontvangen… hij is prachtig. Als de liefde niet bestond, Lieverd… prachtig met Toots Tielemans en Lente me… als een symfonie. Heel veel succes en hopelijk tot de volgende cd.

Anneke Spin

Eigenlijk kun je Toon muzikaal best eren door het andere uiterste op te zoeken, zoals Lissa hier bewijst: jong tegenover oud, vrouw vs man en geschoolde stem tegenover Toons authentieke stemgeluid. Het bewijst ook de kracht van Toons songs, dat ze zich ook in een grondig andere context handhaven, wat zeg ik: er uit springen.

Wim Vanseveren

Mooi in al z’n eenvoud
‘Hoor ik die piano spelen, elke avond weer. Leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw. Waar het gras nog groen is en de hemel blauw.’
Toon Hermans zong dit in zijn liedje Hemelblauw. En dat is precies ook wat de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis doet op haar cd Lieverd. Ze schildert middels zeventien liedjes van diezelfde Toon Hermans een zonnige wereld vol melancholie, liefde en een onstuitbaar optimisme.
De cd vloeide voort uit de theatervoorstelling In de schaduw van Toon Hermans die Meyvis samen met Herman Van Hove, de vriend en ex-manager van de volkskomiek, speelde. Hij werd live opgenomen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen onder begeleiding van de negenkoppige band van Pol Vanfleteren.
De klassiek geschoolde Meyvis laat zich nergens verleiden tot grote uithalen of bombast. Ze laat de liedjes tintelfris knisperen met haar heldere stem. In al hun eenvoud komen te teksten tot hun volle recht. Er staan veel bekende liedjes op, waaronder het ontroerend liefdesliedje Lieverd (muzikaal ondersteund door Toots Thielemans op mijn mondharmonica), Lente me en Vierentwintig rozen, maar ook het minder bekende in dialect gezongen Wo is de sjnee.
In deze soms donkere tijden is de cd Lieverd een aangenaam muzikaal lichtpuntje.

★★★★☆
Esther Kleuver
De Telegraaf

Dag Lissa, bedankt voor de mooie cd. Prachtige liedjes met een zeer mooie muzikale begeleiding. De tekst is zeer verstaanbaar gebracht, was niet altijd vanzelfsprekend is bij live-opnames. Samen met mijn vrouw heb ik van je optreden in de Arenbergschouwburg genoten.

Jan Van Waeyenberge

P.S. In volgorde de mooiste voor mezelf: Lieverd, Café Biljart, Vierentwintig rozen.

Een stem die je nooit meer vergeet.

Chris Somers

Ik wilde de cd vooral voor Lente me. Dat mogen ze spelen op mijn begrafenis. Kippenvel!

Jeannine Joos

Lieve Lissa, dagelijks luister ik een paar maal naar je wonderschone cd Lieverd. Met sommige liedjes zing ik hard mee! De muzikale uitvoering door het orkest is ook fantastisch! Het lied Lieverd is mijn favoriet! Dank je wel voor de prachtige uitvoering van de liedjes van Toon Hermans!

Petra Ruitenbeek

Toen ik de cd voor het eerst beluisterde, kreeg ik tranen in mijn ogen! De liedjes van Toon zijn sowieso juweeltjes maar de prachtige stem van Lissa en haar persoonlijke interpretatie verheft ze naar een nog hoger niveau.

Nele Derie

Beste Lissa, we willen u van harte proficiat wensen met én bedanken voor het schitterend programma “In de schaduw van Toon Hermans”. Ik ben altijd, samen met mijn echtgenote – wat we later hebben overgebracht op onze drie dochters –  een bewonderaar geweest van Toon Hermans. We hebben dan ook met volle teugen, tot twee keer toe (Wetteren en Wevelgem), genoten van het uitzonderlijk optreden van het hele team, maar dan toch in hoofdzaak van uw warme, getalenteerde stem met heel wat kippenvel-momenten ! En het blijft nu verder nagenieten van de prachtige cd “Lieverd”, een pareltje dat we zullen koesteren ter nagedachtenis van Toon Hermans maar ook als herinnering aan de hoogstaande optredens (live en de onvergetelijke Toonhommage in Theater Carré op TV). We bezochten ook Toon Thuis in Sittard op vrijdag 24 maart, blijkbaar 2 dagen te vroeg om onze cd te laten signeren ! We wensen u nog veel succes met je verdere loopbaan en dat je nog vele harten mag verwarmen en verblijden met je prachtige, zuivere stem.

Willy en Trees Forrez-Catteeuw

Hulde, hulde aan Toon en Lissa. ongeëvenaarde schoonheid en gevoel tot in je tenen.

Jan Van Boxsel

Lieverdje Lissa, allereerst mijn excuses voor de late reactie. Nogal druk gehad. Ik heb net je cd “lieverd” een rustige manier kunnen beluisteren. Het gaf me een goed en warm gevoel. Je mag er terecht fier en trots op zijn,  en het is met heel veel plezier en speelvreugde dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan dit pareltje!

Hans Verhulst
Hoornist op cd Lieverd

Dag Lissa, heel veel dank voor de prachtige gesigneerde cd. Ik heb hem al een paar keer beluisterd en het is een groot plezier om al dat prachtige materiaal weer voorbij te horen komen. In de opnames is goed te horen dat de muzikanten en jij elkaar heel goed kennen. Alles klopt: de arrangementen, de timing en het spel! Maar vooral is te horen dat hier vijf muzikanten bezig zijn die elkaar kunnen zién. Met andere woorden: het is een echte “live” opname. En die worden niet vaak meer gemaakt! Kortom het is een juweeltje geworden. Wederom heel veel dank voor al dit moois.

Piet Nieuwint
Geluidsman Toon Hermans
Toneelmeester In de schaduw van Toon Hermans

Lieverd Lissa, onlangs ontving ik jouw cd snel na de bestelling. Bedankt! In het lieve briefje in bijlage nodig je uit tot reacties. Mijn favorieten zijn: Altijd zal ik van je houden, Lieverd en Lente me. Maar daarmee doe ik zeker geen afbreuk aan al die andere mooie vertolkingen, vaak speels en een beetje jazzy. Covers hoeven voor mij niet, als ze niets toevoegen, maar dat doen jouw versies zeer zeker wel! Ik was ook fan van Toon Hermans, maar jij roept heel andere emoties bij mij op. Die poëzie zat er bij Toon natuurlijk ook al in (“een lach en een traan”), maar bij hem kreeg ik eerder een glimlach bij zijn woordspelingen in bijvoorbeeld Lente me.  Misschien kwam dat ook omdat je nog aan zijn vorige of al zijn volgende grap aan het denken was. Jij roept in onder andere  Lieverd en Lente me vooral heel veel emotie en ontroering op. Hopelijk maak ik voldoende duidelijk, dat dit als een heel groot compliment is bedoeld. Wens je nog heel veel succes!

Michel Vanhooff

Hallo Lissa, wat ben ik blij met mijn cd-aankoop! Telkens opnieuw is het genieten… Toon komt op deze manier terug tot leven. Bedankt daarvoor!

Trui Vernimmen

Als de liefde niet bestond zou Lissa er niet zijn,
en wie zou dan zo een mooi liedje zingen.
Als de liefde niet bestond is mijn favoriete song.
Ciao Lieverd.

Rocco Granata

Beste Lissa, wat hebben we al genoten van je prachtige stem met de mooie woorden van Toon. Ook van de geweldige muziek van Pol Vanfleteren en zijn muzikanten. Graag zou ik op de hoogte blijven van je andere optredens.

Jan van Oosterwijck

Toen ik gisteren de brievenbus opende zag ik dat jouw cd bij de post was. Ik heb er (direct) met heel veel plezier naar geluisterd terwijl ik de was aan ’t strijken was en ik moet zeggen dat het nu eens zo vlot ging! Door de mooie teksten en natuurlijk ook door jouw fantastische stem waande ik mij opnieuw in de Arenberg. Hopelijk wacht je niet te lang om ons nog eens te verwennen met een (ander) optreden. Wij wensen je in ieder geval nog héél veel succes.

Eddy en Sonja Branders – Wellens

Mooi, prachtig, jullie cd. Toon wist de gevoelige snaar van de mensen te bespelen zoals geen ander: met een lach, een traan,  fantasie, schalks, vrolijkheid, weemoed en met iets van een deugeniet op zoek naar medeplichtigen. Gisteren zagen Pilar en ik, (op TV5 Monde) een hommage uitzending over Georges Brassens. Het deed me denken aan jullie show In de schaduw van Toon Hermans.  En ook aan de vraag die Hijlco Span je stelde verleden vrijdag op Volgspot van Radio 5 Nl, over het mogelijke aanslaan van de liedjes  bij de jeugd.  Is die  vraag is ook niet toepasselijk op Brassens en zovele andere top-chansonniers? Wat absoluut zeker is, is  dat je cd vele duizenden fans van Toon  vele  onvergetelijke  ogenblikken zal laten beleven. Proficiat, Lissa!

Jos Naenen

Dag Lissa, hartelijk dank voor het toezenden van je cd. Ik heb in mijn auto maar beperkt plaats, voor slechts enkele cd’s, die me nauw aan het hart liggen, en waar ik (de vele uren) onderweg graag naar luister. En ‘Lieverd’ hoort daar voortaan bij. Bedankt!

Nicole Verstrepen

Lieve Lissa & Herman, heel erg bedankt voor de heerlijke cd. Erg gewaardeerd. Prachtige herinnering aan een voor eeuwig gekoesterde voorstelling. I spread the news!

Ben Van Ostade

Hoi Lissa, ik hoorde je bij toeval bij de uitzending van het Toon Hermans programma in Carré en heb jouw lied ‘Lieverd’ wel drie maal teruggespoeld. Wat zing jij prachtig, licht, klaterend. Heb blindelings de cd besteld en draai hem continu. Je hebt de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Grote dank.

Renate van den Broek

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd, Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op vakantie naar Rhodos. Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers

Lieve Lissa,
Wat ik in Antwerpen al zag en hoorde, heb je met je cd bevestigd: prachtige versies van het répertoire van Toon met een heel eigen en zéér muzikale vertolking. Geniet er van! Warme groeten.

Paul van Vliet

Iedere keer als ik via jullie site of op YouTube naar een van ‘jouw’ liedjes luister, word ik geraakt door je puurheid van je zingen en zijn. Jammer genoeg wist ik niet van jullie optredens in het theater, dus dat heb ik gemist. Maar oh, wat ben ik blij dat er nu een CD is.

Liesbeth Helmink

Zoals de afgelopen week dikwijls het geval, speelde je cd Lieverd in de auto. Kleindochter Sylvie vroeg wie er zong, wetende dat ze karig is met complimenten, zei ze “Opa, dit is heel mooi gezongen”, roerloos en ontroerd luisterde ze naar de song Lieverd. Je liedjes bezorgen mij nog steeds kippenvel en als ik naar de uitzending kijk van de voorstelllng in Carré kan ik de traantjes moeilijk bedwingen. Niemand die met zoveel gevoel en stemzuiverheid en daarbij je mooie verschijning de mensen kan ontroeren en gelukkig maken. Ik heb je zien en horen zingen in de Arenberg, wat voor mij  één van de mooiste vokale optredens is die ik ooit beleefde.

Adri Matthijssen

Hallo Lissa,
Toen jullie in Carré speelden, heb ik je al aangesproken, maar na afluistering van de CD wilde ik dit toch nog een keertje kwijt. Ik vind dat je een heel prettige stem hebt en alles op een zeer ontspannen manier zingt. Het komt allemaal heel relaxed en zuiver over. Je hebt echt de rust die Toon ook in z’n liedjes had. Kortom: PROFICIAT, een heel prettige cd.

Hans Koppes
Muzikant Toon Hermans

Lieve, lieve Lissa,
Wat een fantastische, ongelooflijke, geweldige en emotionele prestatie heb je met deze CD geleverd. Ben er diep van onder de indruk. Heb de CD met volle aandacht beluisterd en van het begin tot het einde er van genoten. Alles van deze CD klopt. Prachtige zuivere stem met optimale uitspraak, geweldige, zeer bijzondere arrangementen uitgevoerd door superieure musici, perfecte registratie en een optimale productie. Daarbij ziet het er fantastisch uit. Heel veel succes ermee en stuur hem naar de Koning van België. Die moet weten wat voor fantastische onderdanen hij heeft.

Benny Ludemann
Gitarist Toon Hermans

Beste Lissa,
Wat een prachtige cd!  Iedere keer als ik luister naar de mooie liedjes voel ik me weer jong! Liedjes over liefde en toch niet sentimenteel, met vaart gebracht met mooie arrangementen.Toon Hermans kan er trots op zijn!

Annie Geenen

Beste Lissa,
Je cd is prachtig. Heb deze gister cadeau gedaan aan mijn jarige geliefde en zij is zeer blij. Ik heb geprobeerd de gasten op het verjaarsfeestje subtiel te infecteren met jouw stem door de cd herhaaldelijk af te draaien. Succes met de verdere luisterrijke stappen in je loopbaan.

Harry Slegh

Beste Herman,
Ik heb goed naar Lieverd geluisterd: schoon plaat nondeboere! Ik vind het super dat jullie niet voor een studioproductie gekozen hebben, want in deze tijd van teveel mogelijkheden en verplichte hipness leidt dat vaak de aandacht af van de essentie. Die essentie is: een prachtzangeres en prachtige muzikanten die het klassevol live doen. En Toots is dan de mooie uitzondering die de regel bevestigt, trouwens vanuit de hemel spelen dat is ook live… Kortom: heel veel respect!

Bart Peeters

Een pareltje!!!
Kippenvel!
Genieten!
Da’s in 3 woorden wat ik van je CD vind.
Knuffel

Anne-Marie De Buysscher

Wat een feestelijk cadeau is dat, die cd ! En hoe prachtig klinken de liedjes van Toon daarop! Heeeeeel hartelijk dank en gelukwensen aan Lissa en al wie bij de cd van ver of van dichtbij betrokken is.

Jaak Dreesen

Binnen de dertig seconden na ontvangst van uw cd heb ik hem beluisterd. Ik kreeg wat ik al wist: een schitterende vertolking van Toon. Ik hoorde een bijzondere, toonvaste stem, een prachtig timbre, een perfecte frasering en alles bij elkaar, een vat vol gevoel. Beter kan niet.

Ik ben niet zo iemand die beweert dat ‘het origineel’ altijd het beste moet zijn. Deze, daarom niet terechte, kritiek zult u onwaarschijnlijk ooit wel eens opvangen uit één of andere hoek.

Toon zong heel mooi, u doet het in niets minder. Verder is het voor mij verfrissend deze liederen eens op een tweede manier te beluisteren. Wat de selectie van de liederen betreft, maar dit is uiteraard zeer persoonlijk, hou ik veruit het meest van Toons melancholieke nummers, (veel) minder van zijn vrolijke vaak Maurice Chevallier getinte stijl. Ik ben zelf heel gelukkig maar loop niet zo huppelend door het leven. U begrijpt wat ik bedoel. Ik ben met de cd bijzonder tevreden. En Toon zou dat ook geweest zijn.

Peter Colpaert

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op verlof naar Rhodos.

Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers

 Hier is hij dan… Lieverd, de (eerste) ontroerend mooie cd van Lissa! Ik ben geenszins verrast na de mooie voorstellingen van de In de schaduw van Toon die ik heb mogen genieten. Eindelijk mag ik me discreet laten gaan, in mijn eentje, onderweg ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat of ‘in de file’, aan het meezingen (lees brullen) met de meeslepende uptempo liedjes om daarna weer ingehouden stilletjes te genieten, soms een traan wegpinkend, van de intieme liefdesliedjes… Een aanrader! En dat is een open deur intrappen.

Ann Chantraine

Lieve Lissa, hartelijk gefeliciteerd met Lieverd. Ik heb je cd rustig beluisterd en ja, daar word je stil van. Het is een geweldig resultaat. Niemand had daar aan durven twijfelen maar dit overtreft alles, in één woord: geweldig. Als Toon dit zou horen zou hij super trots op je zijn.Toon zou het een eer vinden dat iemand met deze hoge kwaliteiten zijn liedjes zingt. Je raakt de goede snaar, dank daarvoor.

Rica Boemaars

Lieve Lissa & Herman, heel erg bedankt voor de heerlijke cd. Erg gewaardeerd. Prachtige herinnering aan een voor eeuwig gekoesterde voorstelling. I spread the news!

Ben Van Ostade

Hoi Lissa, ik hoorde je bij toeval bij het Toon Hermans programma in Carré en heb jouw lied ‘Lieverd’ wel 3x teruggespoeld. Wat zing jij prachtig, licht, klaterend. Heb blindelings de cd besteld en draai hem continu. Je hebt de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Grote dank.

Renate van den Broek

Wat een feestelijk cadeau is dat, die cd! En hoe prachtig klinken de liedjes van Toon daarop! Heeeeeel hartelijk dank en gelukwensen aan Lissa en al wie bij de cd van ver of van dichtbij betrokken is.

Jaak Dreesen

Binnen de dertig seconden na ontvangst van uw cd heb ik hem beluisterd. Ik kreeg wat ik al wist: een schitterende vertolking van Toon. Ik hoorde een bijzondere, toonvaste stem, een prachtig timbre, een perfecte frasering en alles bij elkaar, een vat vol gevoel. Beter kan niet.

Ik ben niet zo iemand die beweert dat ‘het origineel’ altijd het beste moet zijn. Deze, daarom niet terechte, kritiek zult u onwaarschijnlijk ooit wel eens opvangen uit één of andere hoek.

Toon zong heel mooi, u doet het in niets minder. Verder is het voor mij verfrissend deze liederen eens op een tweede manier te beluisteren. Wat de selectie van de liederen betreft, maar dit is uiteraard zeer persoonlijk, hou ik veruit het meest van Toons melancholieke nummers, (veel) minder van zijn vrolijke vaak Maurice Chevallier getinte stijl. Ik ben zelf heel gelukkig maar loop niet zo huppelend door het leven. U begrijpt wat ik bedoel. Ik ben met de cd bijzonder tevreden. En Toon zou dat ook geweest zijn.

Peter Colpaert

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op verlof naar Rhodos.

Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers